Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 05:32
UPD:05:45

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές οδηγώντας τον δείκτη MSCI Asia Pacific Index σε τρίτη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωσαν άνοδο και οι αμερικανικές εταιρείες από την AT&T Inc. έως την United Parcel Service Inc. αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα κέρδη τους.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Rio Tinto Group, της μεγαλύτερης και της τρίτης σε μέγεθος μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο αντιστοίχως, αναρριχήθηκαν τουλάχιστον 1,9% στο Σύδνεϋ μετά την ισχυροποίηση του πετρελαίου και των μετάλλων. Οι μετοχές της Canon Inc., η οποία εισπράττει το 27% των εσόδων της στην Αμερική, σημείωσαν άνοδο 3,3%. Ανοδο 1,2% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 1,2% στο Τόκιο.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,4% φθάνοντας στις 117,14 μονάδες στις 9:58 π.μ. στο Τόκιο, διευρύνοντας τα κέρδη του αυτήν την εβδομάδα στο 0,8%. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 9,3% από τα υψηλότερα επίπεδα φέτος στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου, καθώς η κρίση χρέους της Ευρώπης και τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα συρρικνωθεί.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσαν και οι δύο άνοδο 1,9%. Στη Νέα Ζηλανδία ο ΝZX 50 Index κέρδισε 1%. Τέλος στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 αναρριχήθηκε σε ποσοστό 2,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο εβδομάδες, καθώς οι προβλέψεις για υψηλότερα κέρδη από εταιρείες όπως την ΑΤ&Τα και την UPS, αύξησαν την αισιοδοξία για τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη.

Χθες μετά το κλείσιμο των αμερικανικών μετοχών, η Microsoft Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων σε 2,5 χρόνια το τέταρτο τρίμηνο. Περίπου το 85% των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500 έχουν ανακοινώσει από τις 12 Ιουλίου καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών κέρδη ανά μετοχή.

Ανοδο 1,8% σημείωσε ο κλαδικός δείκτης των εταιρειών με υλικά στον MSCI Asia Pacific Index, τα μέγιστα μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη. Το αργό πετρέλαιο έκανε ράλι 3,6% χθες στη Νέα Υόρκη, ενώ στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, ισχυροποιήθηκε 2,3%.

Φέτος ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει απώλειες 2,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα