Απώλειες του χρυσού

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 06:02
UPD:06:09

Πτωτικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες εν μέσω εικασιών ότι ο αντιπληθωρισμός θα βλάψει τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα και άλλα περιουσιακά στοιχεία ως εξασφάλιση έναντι του υψηλότερου κόστους των διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben S. Bernanke είπε χθες στο Κογκρέσο ότι η οικονομική προοπτική παραμένει ασυνήθιστα αβέβαιη. Εκτός από σήμερα, ο χρυσός έκανε ράλι 8,7% φέτος, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ των 1.266,50 δολ. η ουγγιά στις 21 Ιουνίου. Το κόστος διαβίωσης στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούνιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ανακοίνωσε στις 16 Ιουλίου η κυβέρνηση της χώρας.

«Τα πράγματα δεν είναι καλά για τον χρυσό. Ο αντιπληθωρισμός είναι εδώ και η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Όλα υποχωρούν σε αυτό το πλαίσιο. Και ο χρυσός θα υποχωρήσει», δήλωσε ο Leonard Kaplan, πρόεδρος του Prospector Asset Management στο Εβαστον του Ιλινόις των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν 6,60 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 1.185,20 δολ. η ουγγιά στις 9:22 π.μ. στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα