Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο μικροσκόπιο της τρόικας

Συνάντηση με το διοικητή της ΤτΕ
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 21:45
UPD:21:46

Τα θετικά αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Συζητήθηκε, επίσης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, με κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ, θα αποτελέσει «μοχλό» σταθεροποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, για όποια τράπεζα το χρειαστεί.

Επιπλέον, ο διοικητής της ΤτΕ έδωσε στο κλιμάκιο της τρόικας στοιχεία και για την πιστωτική επέκταση, ο ρυθμός αύξησης της οποίας επιβραδύνθηκε σε 2,5% τον Ιούνιο, από 2,8% τον Μάιο.

Αύριο Παρασκευή ολοκληρώνονται οι επαφές της τρόικας, με συνάντηση των ελεγκτών με τον κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

Την επόμενη εβδομάδα, οι εμπειρογνώμονες θα συντάξουν μια πρώτη αναφορά με τα συμπεράσματά τους, την οποία θα αποστείλουν στις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.

Θα ακολουθήσουν τα πορίσματα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει των οποίων θα εκταμιευθεί στις 13 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντηθεί και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Νίκο Νανόπουλο, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα