Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 05:25
UPD:05:40

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας χαμηλότερα τον MSCI Asia Pacific Index για πρώτη φορά σε έξι ημέρες καθώς η μεγαλύτερη ανεργία στην Ιαπωνία και η προοπτική των κερδών της Macquarie Group Ltd. επισκίασαν τους στόχους για τα κέρδη της Sony Corp. και της Panasonic Corp.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της τρίτης μεγαλύτερης δανείστριας της Ιαπωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωσαν άνοδο 1,4%. Οι μετοχές της Macquarie, της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας στην Αυστραλία, υποχώρησαν 4,3% μετά την ανακοίνωση των συμβούλων της ότι οι εταιρείες, μεταξύ άλλων και των εταιρειών με πρώτες ύλες θα ανακοινώσουν χαμηλότερα κέρδη. Οι μετοχές της Sony και της Panasonic, των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, αναρριχήθηκαν περισσότερο από 3% στο Τόκιο.

Ο MSCI Asia Pacific Index βυθίστηκε 0,5% φθάνοντας στις 119,18 μονάδες στις 9:51 π.μ. στο Τόκιο. Τέσσερις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα αναρριχήθηκε 1,5%. Ο δείκτης από τις 15 Απριλίου και από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους έχει υποχωρήσει 7,7% εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα της Κίνας για περιορισμό των τιμών ακινήτων θα βλάψουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,7% στο Τόκιο όπου η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας στη χώρα και στο 5,3% τον Ιούνιο από 5,2% τον Μάϊο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,7%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 υποχώρησε 0,4% καθώς οι προβλέψεις για τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου τεχνολογίας και των καταναλωτικών, απογοήτευσαν τους επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα