Υποχωρεί το αργό

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 05:41
UPD:05:52

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, το οποίο όδευε να σημειώσει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων, εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρυθμός της ανάκαμψης στη ζήτηση των καυσίμων ενδέχεται να κλονιστεί εν μέσω της αδύναμης παγκόσμιας οικονομίας.

Το πετρέλαιο απώλεσε μέρος της ανόδου του 1,8% που σημείωσε χθες καθώς οι ιαπωνικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά μετά την απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και την αύξηση της ανεργίας στην Ιαπωνία. Το αργό οδεύει να σημειώσει αυτήν την εβδομάδα απώλειες 1,1%, τις μεγαλύτερες για την εβδομάδα, και τις μεγαλύτερες από την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιουλίου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 26 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 78,10 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 10:02 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 78,25 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,37 δολ., κλείνοντας στα 78,36 δολ. το βαρέλι. Πέρυσι οι τιμές του καυσίμου αναρριχήθηκαν 17% και αυτόν τον μήνα σε ποσοστό 3,5%.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία μειώθηκε 1,5% τον Ιούνιο από τον Μάϊο, ανακοίνωσε σήμερα στο Τόκιο το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Ο δείκτης ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 5,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει τις φορτώσεις του στο μέσον του επόμενου μήνα σύμφωνα με την Oil Movements, καθώς η καλοκαιρινή ζήτηση υστερεί για καύσιμα κίνησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Οργανισμός που προμηθεύει περίπου το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως, θα εξάγει 23,42 εκατ. βαρέλια ημερησίως τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 14 Αυγούστου, έναντι 23,79 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον μήνα έως τις 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία συμβούλων Oil Movements που εδρεύει στο Χάλιφαξ. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν το Εκουαδόρ και την Ανγκόλα.

Χθες το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά για πρώτη φορά σε μία εβδομάδα καθώς το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 12 εβδομάδων έναντι του ευρώ εν μέσω της πίστης για τη βελτίωση της οικονομίας στην Ευρώπη. Επίσης οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά καθώς μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 26 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 77,33 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου και στις 10:04 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης διαπραγματεύθηκε στα 77,48 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ σημείωσαν άνοδο 1,53 δολ., ποσοστό 2%, κλείνοντας στα 77,59 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα