Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 05:25
UPD:05:33

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, οι βιομηχανικές παραγγελίες και οι δαπάνες των καταναλωτών τόνωσαν την ανησυχία για τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,3% φθάνοντας στις 121,41 μονάδες στις 11:06 π.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας την άνοδο 2,2% των δύο ημερών. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 6% από τα υψηλότερα επίπεδα έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα στην Κίνα για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,5% εν μέσω ανησυχιών ότι η υποτίμηση του δολαρίου κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του γιέν θα βλάψει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,5% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,5% μετά την ανακοίνωση του δείκτη της National Association of Realtors για τις πωλήσεις κατοικιών, ο οποίος μειώθηκε 2,6% τον Ιούνιο από τον Μάϊο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είπε ότι οι παραγγελίες στις βιομηχανίες μειώθηκαν 1,2% τον Ιούνιο. Επίσης οι δαπάνες των καταναλωτών και των προσωπικών εισοδημάτων στις ΗΠΑ σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση τον Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα