Υποχωρεί το αργό

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 05:36
UPD:05:44

Πτωτικά – από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών και πάνω από τα 82 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη – κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την υποχώρηση των μετοχών εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση του καυσίμου ενδέχεται να περιοριστεί και ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παραπαίει.

Το πετρέλαιο σημείωσε απώλειες για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες μετά την πτώση των αμερικανικών μετοχών καθώς τα χαμηλότερα των προβλέψεων στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών, τις παραγγελίες βιομηχανιών και τις δαπάνες των καταναλωτών ήγειραν αμφιβολίες για την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης. Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, ανακοίνωσε το American Petroleum Institute (API).

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 39 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 82,16 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Νymex). Στις 10:39 π.μ. ώρα Σύδνεϋ το αργό διαπραγματεύθηκε στα 82,20 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του καυσίμου σημείωσαν άνοδο 1,21 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 82,55 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 4 Μαΐου. Φέτος τα συμβόλαιά του έχουν σημειώσει άνοδο 3,6%.

Οι αγορές κατοικιών στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν περίπου το 70% της οικονομίας, παρέμειναν αμετάβλητες από τον Μάϊο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Τα συμβόλαια για την αγορά παλαιών κατοικιών μειώθηκαν απροσδόκητα για δεύτερο μήνα και οι παραγγελίες των βιομηχανιών υποχώρησαν στο διπλάσιο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν 776.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, ανακοίνωσε το Petroleum Institute.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 82,51 δολ. το βαρέλι, 17 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:23 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, τα συμβόλαια του καυσίμου σημείωσαν άνοδο 1,86 δολ., ποσοστό 2,3%, κλείνοντας στα 82,68 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα