Απώλειες καταγράφει το αργό

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 05:49
UPD:06:01

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών ημερών δια πραγματεύθηκε το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ, που τόνωσε τις ανησυχίες ότι η περιορισμένη οικονομική ανάκαμψη θα βλάψει τη ζήτηση για καύσιμα.

Πετρέλαιο και μετοχές κινήθηκαν χθες πτωτικά μετά την ανακοίνωση των ανέργων στις ΗΠΑ, οι οποίοι αυξήθηκαν στις 479.000 την εβδομάδα που έληξε στις 31 Ιουλίου φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών. Οι αμερικανικές εταιρείες λιανικής εμφάνισαν τον Ιούλιο χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 82,09 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:16 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 46 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 82,01 δολ. το βαρέλι, και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 2 Αυγούστου. Τα συμβόλαια του καυσίμου βρίσκονται 4% υψηλότερα αυτήν την εβδομάδα 14% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε στις 4 Αυγούστου ότι οι προμήθειες αργού στις Μεσοδυτικές Πολιτείες αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ μετά την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων. Συνολικά οι αμερικανικές προμήθειες μειώθηκαν κατά 2,78 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιουλίου μετά τα μείωση τους στον Κόλπο του Μεξικού.

Τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν 729.000 βαρέλια φθάνοντας στα 223 εκατ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Απριλίου. Και τα αποθέματα των διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, αυξήθηκαν 2,17 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 169,7 εκατ., τα υψηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου.

Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει τις φορτώσεις του αυτόν τον μήνα καθώς τα διϋλιστήρια κλείνουν για συντήρηση, σύμφωνα με την Oil Movements. Ο Οργανισμός θα εξάγει 23,33 εκατ. βαρέλι ημερησίως τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 21 Αυγούστου, 1,8% λιγότερα από τα 23,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως που εξήγαγε τον μήνα που έληξε στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την Αγκόλα και το Εκουαδόρ.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 81,54 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς χαμηλότερα στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:21 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαιά του υποχώρησαν 59 σεντς, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας χθες στα 81,61 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα