Υποχωρεί το δολάριο

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 06:02
UPD:06:23

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε το δολάριο εν μέσω ανησυχιών ότι η μείωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ θα αναγκάσει την Federal Reserve να λάβει επιπλέον μέτρα για να διατηρήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού.

Το αμερικανικό νόμισμα όδευε να σημειώσει εβδομαδιαίες απώλειες έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα πριν από τη σημερινή κυβερνητική έκθεση για τις θέσεις εργασίας και μετά το σχόλιο του Νομπελίστα οικονομολόγου Joseph E. Stiglitz ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ είναι «αναιμική». Το ευρώ διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών έναντι του δολαρίου πριν από την ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, η οποία εκτιμάται ότι σημείωσε αύξηση για τέταρτο μήνα.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 85,90 γιέν στις 11:04 π.μ. στο Τόκιο από 85,82 γιέν που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, μετά την υποχώρησή του στα 85,33 στις 4 Αυγούστου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Νοεμβρίου 2009. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στο 1,3182 δολ. από 1,3189 δολ., μετά την αναρρίχησή του στο 1,3262 δολ. στις 3 Αυγούστου, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαρτίου. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αγοράστηκε στα 113,24 γιέν από 113,20 γιέν.

Η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων διετούς διάρκειας απείχε τρεις μονάδες βάσης από χαμηλά επίπεδα ρεκό του 0,5143% στα οποία υποχώρησε στις 3 Αυγούστου.

Ανοδο 11% έχεις σημειώσει φέτος το γιέν μεταξύ των 10 νομισμάτων των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου σύμφωνα με τους Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indexes. Το ευρώ έχει υποχωρήσει 7,8% έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις, ενώ το δολάριο ισχυροποιήθηκε 1,1%.

Το ευρώ όδευε να σημειώσει εβδομαδιαία άνοδο έναντι του γιέν μετά τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι η ευρωζώνη ανακάμπτει ταχύτερα των προβλέψεων και ότι οι αγορές συναλλάγματος βελτιώνονται, ανοίγοντας τον δρόμο στην ΕΚΤ να αποσύρει τα μέτρα ρευστότητας που χρησιμοποίησε για να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση.

Σημειώνεται ότι το ευρώ έκανε ράλι 11% από την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου στις 7 Ιουνίου.

Το δολάριο του Καναδά διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Η οικονομία του Καναδά δημιούργησε 12.500 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, μετά την αύξηση της απασχόλησης κατά 93.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές.

Το δολάριο του Καναδά διαπραγματεύθηκε στο 1,0169 ανά δολάριο ΗΠΑ από 1,0108 δολ. Καναδά χθες, τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε από τις 4 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα