Συνεχίζεται η πτώση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 13:29

ΠΤΩΤΙΚΑ εξακολουθεί να κινείται ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο, αν και οι αρχικές του απώλειες έχουν περιοριστεί. Αυτή την ώρα (13:25), ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,38% και έχει διαμορφωθεί στις 4.100 μονάδες, ενώ κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών υποχώρησε μέχρι τις 4.070 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Σε θετικό έδαφος έχει περάσει η μετοχή της mm02. Η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στο εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου οι ζημίες του μειώθηκαν στα 277 εκατ. στερλίνες από 387 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα έσοδά της στην εν λόγω χρονική περίοδο αυξήθηκαν κατά 12% και έφθασαν τα 2,34 δισεκ. στερλίνες, ενώ η συνδρομητική της βάση διευρύνθηκε.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών με τη μετοχή της Abbey National να υποχωρεί κατά 3,59%. Σήμερα, η Merrill Lynch υποβάθμισε τη σύστασή της για τη βρετανική μετοχή σε «πώληση» από «ουδέτερη στάση».

Πτώση (1,28%) σημειώνει και η μετοχή της HSBC. Η ολλανδική ABN Amro αναθεώρησε προς τα κάτω την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της HSBC σε πώληση από διακράτηση.

Τέλος, ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή του δισκογραφικού ομίλου EMI, καθώς τα κέρδη του στο πρώτο εξάμηνο του 2002 διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα