Επενδυτικό πρόγραμμα εννέα εκατ. ευρώ από την Αλφα Γκρίσιν Infotech

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 13:07

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους εννέα εκατ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτήσει μέσω της επικείμενης κεφαλαιακής της ενίσχυσης η εταιρεία Aλφα Γκρίσιν Infotech-Μηχανήματα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Πρόσφατα, η εταιρεία έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω δημόσιων εγγραφών και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει με δημόσια εγγραφή 1.312.250 και ιδιωτική τοποθέτηση 55.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Το σύνολο των μετοχών της μετά την έκδοση θα ανέλθει σε 5.586.250 κοινές ονομαστικές μετοχές. Σύμβουλος έκδοσης και κύριος ανάδοχος είναι η EFG Telesis Finance AEΠΕΥ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό χρήσης των κεφαλαίων που θα αντληθούν, η Aλφα Γκρίσιν Infotech θα δαπανήσει:

-6,2 εκατ. ευρώ για την επέκταση των εγκαταστάσεών της μέσω ανέγερσης κτιρίου (σε ιδιόκτητο οικόπεδο επί της οδού Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο) στο οποίο θα μετεστεγαστούν οι παραγωγικές και διοικητικές της υπηρεσίες.

-1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην Gamatronic Electronic Industrties, εταιρεία με τριακονταετή ιστορία και ηγετική παρουσία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στα προϊόντα ισχύος στο Ισραήλ και της οποίας η Αλφα Γκρίσιν Ιnfotech έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της στην Ελλάδα.

-0,7 εκατ. ευρώ για την ίδρυση σταθμών βάσης τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων αδιαλείπτου λειτουργίας, των ανορθωτικών συστημάτων, των μηχανημάτων ελέγχου περιβάλλοντος απολύτου ακριβείας, των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και των λοιπών προϊόντων της.

-0,6 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης

-0,1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την επέκταση του μηχανογραφικού της συστήματος.

Το 2001 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 12,92 εκατ. ευρώ και τα καθαρά προ φόρων κέρδη της στα 2,61 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα