Περιορίστηκαν οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 19:07

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ των δεικτών στη Wall Street συνέβαλε στον περιορισμό των αρχικών απωλειών στις αγορές μετοχών της Ευρώπης (αυτή την ώρα οι δείκτες Nasdaq και Dow Jones ενισχύονται κατά 2,24% και 1,06% αντιστοίχως).

Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.094,9 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.153,5 μονάδες με απώλειες 0,75%, ενώ περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 0,89%, στις 3.178,28 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την είδηση ότι οι εταιρείες Peugeot και Daimler προχωρούν σε ανάκληση μοντέλων τους λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η μετοχή της Peugeot υποχώρησε κατά 2,26%.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου μετά την είδηση ότι η Moody's Investors Services αναθεώρησε προς τα κάτω την αξιολόγηση του χρέους της Allianz σε "negative" από "stable".

Η μετοχή του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ζημίες ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνει αυτή την ώρα πτώση κατά 1,2%, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειές της ξεπέρασαν το 3%.

Τέλος, σημαντική πτώση (7,95%) σημείωσε η μετοχή του βρετανικού δισκογραφικού ομίλου EMI στον απόηχο της είδησης ότι η Lehman Brothers υποβάθμισε την τιμή-στόχο της βρετανικής μετοχής. Η ΕΜΙ ανακοίνωσε χθες ότι στους έξι μήνες μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 42,2 εκατ. στερλίνες (66,6 εκατ. δολάρια) έναντι ζημιών ύψους 2 εκατ. στερλινών του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου. Παράλληλα, η ΕΜΙ προέβη στην πώληση του εναπομείναντος μεριδίου 14,5% που ελέγχει στην αλυσίδα δισκογραφικών καταστημάτων HMV έναντι ποσού 70 εκατ. στερλινών. Η πώληση αφορούσε θεσμικούς επενδυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα