Γ. Δρυς: Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία με τους αγρότες Τυρνάβου

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 18:42

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τη συμφωνία που έκανε με τους αγρότες της περιοχής Τυρνάβου σχετικά με τις αποζημιώσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς σχετικά με τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Τύρναβο.

Δεσμευτήκαμε, τόνισε να πληρώσουμε τις αποζημιώσεις που αφορούν το πάγιο κεφάλαιο (ζωικό, φυτικό, εγκαταστάσεις) μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Τις αποζημιώσεις που αφορούν το «χαμένο εισόδημα» θα τις πληρωθούν οι δικαιούχοι μέχρι τέλους του χρόνου.

Εξάλλου, από τις αρχές Δεκεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων σε αγρότες που επλήγησαν το 1999 και το 2000. Με απόφαση του υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ, καθορίστηκε η διαδικασία και ο τρόπος πληρωμής των ζημιωθέντων αγροτών, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την είσπραξη των αντίστοιχων ενισχύσεων.

Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αφορούν:

- Ζημιές από πυρκαγιές στο φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο, για την περίοδο του καλοκαιριού του 1999 και για όλους τους Νομούς της χώρας που αντιμετώπισαν σχετικό πρόβλημα. Το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων για πυρκαγιές της συγκεκριμένης περιόδου ανέρχεται σε 1.730.000 ευρώ.

- Ζημιές από κακοκαιρία (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση) στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 1999 και στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Εβρου, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Καβάλας, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χανίων και Χίου. Το συνολικό ύψος ενίσχυσης ανέρχεται σε 2.820.000 ευρώ.

- Ζημιές από κακοκαιρία (βροχοπτώσεις, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετός, ανεμοθύελλα) στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2000 και στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Εβρου, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κορινθίας, Λάρισας, Λέσβου, Πέλλας, Πιερίας, Χανίων και Χίου. Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 3.490.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα