Σημαντική άνοδος στη Wall Street

Ώθηση από την υψηλή τεχνολογία
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 19:22
UPD:19:26

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη με πρωταγωνιστή τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.566,86 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,09% και ο Nasdaq στις 1.405,79 μονάδες ενισχυμένος κατά 2,28%.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συνέβαλε η είδηση ότι τα κέρδη της εταιρείας ημιαγωγών Analog Devices στο τρίμηνο που έληξε στις 2 Νοεμβρίου έφθασαν τα 34,8 εκατ. δολ. από 24,2 εκατ. δολ. στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 7,7%.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η ανακοίνωση της Prudential Securities ότι αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 56% την τιμή-στόχο της μετοχής της Maxim Integrated Products.

Η μετοχή της Analog Devices ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 6,61%. συμπαρασύροντας προς τα πάνω τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ημιαγωγών. Η μετοχή της Intel, της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, καταγράφει κέρδη της τάξεως του 3,92%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, τέλος, (μετά τη λήξη της συνεδρίασης) τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της εταιρείας Hewlett Packard. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ζημίες της στο εν λόγω χρονικό διάστημα μειώθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα