Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση της Hewlett- Packard Co. ότι οι πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο θα είναι υψηλότερες των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Οι μετοχές της Canon Inc., της Trigem Computer Inc. και άλλων προμηθευτριών της υπ' αριθμόν δύο μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κομπιούτερ στον κόσμο οδηγούσαν στην άνοδο.

«Είναι ώρα να αρχίσουμε να αγοράζουμε επιλεκτικά μετοχές του κλάδου τεχνολογίας», ανέφερε ο Alex Muromcew, ο οποίος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε μετοχές παγκοσμίως με την Loomis Sayles & Co. στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Μuromcew κατέχει μετοχές της Canon, η οποία κατασκευάζει εκτυπωτές laser για την Hewlett-Packard.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 2% φθάνοντας στις 8.631,70 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη συνεχή ημέρα στις 11 π.μ. τοπική ώρα. Τα κέρδη των ιαπωνικών τραπεζών αποτέλεσαν το 1,7% των κερδών του δείκτη Topix. Ο δείκτης Kospi στην Ν. Κορέα κέρδιζε ποσοστό 1,5% καθώς οι μετοχές της Trigem σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Στην Ταϊβάν οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Co. και στη Σιγκαπούρη της Venture Corp., οι οποίες έχουν πελάτη τους τη Hewlett-Packard εμφάνιζαν κέρδη.

Στις άλλες αγορές της περιφέρειας, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,4%. Οι μετοχές της M.I.M. Holdings Ltd. εξακοντίστηκαν κατά 17% μετά την έναρξη των συζητήσεων με την Xstrata Plc, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην εξαγορά της αυστραλιανής εταιρείας.

Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο θα είναι τετραπλάσια, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας και τον περιορισμό των θέσεων εργασίας για την πλήρη απορρόφηση της Compaq Computer Corp., στην εξαγορά της οποίας προχώρησε τον Μάϊο. Οι πωλήσεις της επίσης ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα