Hewlett-Packard : Τετραπλάσια κέρδη το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 07:03
UPD:07:12

Τετραπλάσια σχεδόν καθαρά κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής κομπιούτερ στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της και τον περιορισμό των θέσεων εργασίας για την απορρόφηση της Compaq Computer Corp. Οι μετοχές της εταιρείας κέρδισαν συνολικά ποσοστό 12%.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 390 εκατ. δολ. ή 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι 97 εκατ. δολ. ή πέντε σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Hewlett-Packard τη χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 66%, φθάνοντας στα 18 δισ. δολ. από 10,9 δισ. δολ. Τα προ έτους αποτελέσματα της εταιρείας δεν περιλαμβάνουν εκείνα που εμφάνισε η απορροφηθείσα τον Μάϊο Compaq.

Η Hewlett-Packard βελτίωσε τα κέρδη και τις πωλήσεις της, που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, ενώ η μείωση του κόστους λειτουργίας της ήταν υψηλότερο κατά 30% απ' ό,τι προέβλεπε η διοίκησή της τους έξι πρώτους μήνες της χρήσης μετά την εξαγορά της Compaq. H εταιρεία αύξησε τον περιορισμό των θέσεων εργασίας στις 17.900 από 16.800 που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, καταργώντας 1.100 θέσεις στην Ιαπωνία, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού της διευθυντή Bob Wayman σε συνέντευξη Τύπου.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Hewlett-Packard, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,66 δολ. φθάνοντας στα 18,51 δολ. η μία στις 6:42' μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Κέρδισαν περισσότερο από δύο δολ. φθάνοντας στα 18,85 δολ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κομπιούτερ στον κόσμο, είναι η International Business Machines Corp. (ΙΒΜ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα