Euromedica: Zημίες και μείωση κύκλου εργασιών στο εξάμηνο

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 18:15

Ζημίες ύψους 7,6 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο όμιλος της Euromedica για το πρώτο εξάμηνο έναντι κερδών 6,9 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα προ φόρων αποτελέσματα του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημιές 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από κέρδη 9 εκατομμύριων ευρώ στο εξάμηνο του 2009.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η μεταβολή που παρουσιάζεται στα αποτελέσματα του ομίλου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πραγματοποίηση υψηλών αρνητικών επενδυτικών αποτελεσμάτων, τα οποία προήλθαν κυρίως από την μείωση της αξίας των μετοχών ΙΑΣΩ Α.Ε. κατά 8,6 εκ. ευρώ, που κατέχει η Euromedica Α.Ε.

Ο κύκλος εργασίων του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 121,5 εκ. ευρώ και σημείωσε μείωση κατά 6,2% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, ως αποτέλεσμα των δυσχερών οικονομικών συνθηκών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα λιτότητας στα έσοδα του ομίλου, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τα κέρδη EBITDA του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 19,6 εκατ. ευρώ από 23,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009 και σημείωσαν κάμψη 18,2%, γεγονός που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, παρά τη διατήρηση των λειτουργικών δαπανών κοντά στα περσινά επίπεδα.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών εμφάνισε μείωση 5,1% σε σχέση με το εξάμηνο του 2009, από 87,8 εκ. ευρώ σε 83,3 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 8,2 εκ. ευρώ από 11,2 εκ. ευρώ το περσινό εξάμηνο, σημειώνοντας κάμψη 28,4%.

Τα προ φόρων αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 8,2 εκ. ευρώ και τα αποτελέσματα μετά από φόρους σε ζημιές 8,1 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα