ΣΥΡΙΖΑ: «Ναυαγούν» οι στόχοι του προϋπολογισμού

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 18:50
UPD:19:01

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου για την ασκούμενη οικονομική πολιτική εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου για την υστέρηση στα έσοδα.

«Τα έσοδα του προϋπολογισμού δεν εμφανίζουν απλώς υστέρηση αλλά κυριολεκτική "βουτιά" και "καθίζηση"», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του. Εξέφρασε δε την ανησυχία του για τον πλήρη εκτροχιασμό των στόχων του προϋπολογισμού, που – όπως είπε – οδηγούνται «σε μέγα ναυάγιο».

Αναφερόμενος εξάλλου στη μείωση κατά 4,4% των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο επισήμανε: «η νέα μεγάλη μείωση, παρά τον υψηλό πληθωρισμό, των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο δείχνει ότι η αγορά βουλιάζει και ότι η οικονομική ύφεση βαθαίνει. Κυβέρνηση και τρόικα με τις επιλογές τους οδηγούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, λεηλασίας, διάλυσης και εκποίησης.

«Το κυβερνητικό δίλημμα Μνημόνιο ή Πτώχευση τείνει να μετουσιωθεί και σε Μνημόνιο (με τη λεηλασία του) και σε ουσιαστική χρεωκοπία», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα