Ακριβότερα από την Τετάρτη τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 18:08
UPD:18:18

Από 5% έως 12% ακριβότερα θα πληρώνουν το νερό από την Τετάρτη οι περίπου 500.000 καταναλωτές της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Από 5% έως 12% ακριβότερα θα πληρώνουν το νερό από την Τετάρτη οι περίπου 500.000 καταναλωτές της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ Α.Ε.), όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νίκος Παπαδάκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδάκης από αύριο το νερό θα τιμολογείται με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2006 σημειώνοντας πως στη μέση κατανάλωση οι αυξήσεις αφορούν σε ένα ευρώ το μήνα. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η εταιρία μελετά τον επανασχεδιασμό της τιμολογιακής της πολιτικής, προσβλέποντας σε ένα δικαιότερο σύστημα.

Ανέφερε επίσης ότι στο τέλος Νοεμβρίου ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός της εταιρίας, ενώ αναφέρθηκε και στις υποδομές της ΕΥΑΘ τονίζοντας ότι είναι πλέον γερασμένες και γι' αυτό κρίνεται επιτακτική η συντήρησή τους.

Σχετικά με την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι αυτή θα μπορέσει να γίνει μόνο μέσα από συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κάμψη οικονομικών μεγεθών το α’ εξάμηνο

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου της εταιρείας, ο κ. Παπαδάκης απέδωσε την πτώση των οικονομικών της μεγεθών στα βάρη που κληρονόμησε η εταιρία από την προηγούμενη διοίκηση.

Ο τζίρος της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 37,733 εκατ. ευρώ, έναντι των 40,468 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (-6,76%), γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη οφείλεται σημαντικά και στον περιορισμό της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και της κατανάλωσης κατά 2 εκατ. κ.μ.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 12,884 εκατ. ευρώ, έναντι 14,872 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο πέρυσι (-13,36%) και τα μετά φόρων κέρδη υποχώρησαν σε 6,242 εκατ. ευρώ, από 11,011 εκατ. ευρώ (-43,3%).

Η σημαντική πτώση στα μετά φόρων κέρδη αποδίδεται επιβάρυνσης με φόρους προηγούμενων χρήσεων, της πενταετίας 2004-2008 ύστερα από φορολογικό έλεγχο, αλλά και της επιβολής έκτακτης εισφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ



Σχολιασμένα