Υποχωρεί το αργό

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 06:18

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες, εν μέσω προβλέψεων ότι κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα αύξηση της ανεργίας τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, σηματοδοτώντας ότι η ανάκαμψη της ζήτησης για το καύσιμο ενδέχεται να κλονιστεί.

Τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν κατά τι μετά την χθεσινή άνοδο του 1,5% καθώς οι οικονομικοί αναλυτές εκτίμησαν ότι το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει ότι η οικονομία απώλεσε 105.000 θέσεις εργασίες. Ανοδικά κινήθηκε χθες το αργό μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε πλατφόρμα της Mariner Energy Inc. αυξάνοντας τις εικασίες ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί λειτουργίας θα μειώσουν την παραγωγή.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως 28 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 74,74 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, και διαπραγματεύθηκε στα 74,80 δολ. το βαρέλι στις 10:24 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 1,11 δολ., φθάνοντας στα 75,02 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του καυσίμου έχουν υποχωρήσει αυτήν την εβδομάδα 0,6% και από την αρχή του έτους κατά 5,8%.

Ο τυφώνας «Earl» εξασθένησε στην Κατηγορία 2 καθώς πέρασε τον ανατολικό αιγιαλό των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το National Hurricane Center των ΗΠΑ στις 8 μ.μ. ώρα Μαϊάμι. Οι άνεμοι του «Earl» είχαν ταχύτητα 110 μιλίων την ώρα από 115 μίλια νωρίτερα.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν 3,43 εκατ. βαρέλια φθάνοντας στα 361,7 εκατ. την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Ενεργείας της χώρας την 1η Σεπτεμβρίου. Τα διϋλιστήρια λειτούργησαν με το 87% της δυναμικότητάς τους, 0,7% λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το υπουργείο.

Χθες το πετρέλαιο και οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση της National Association of Realtors ότι ο αριθμός των συμβολαίων για πώληση παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε 5,2% τον Ιούλιο.

Ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,9% στη Νέα Υόρκη και ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) ισχυροποιήθηκε κατά 0,5%.

Στις ΗΠΑ οι αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 φθάνοντας στις 472.000 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως 39 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 76,54 δολ. στο London Metal Exchange (LME). Χθες το μπρεντ σημείωσε άνοδο 58 σεντς, ποσοστό 0,8%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 76,93 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα