Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 05:43
UPD:06:06

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, μείωση της ανεργίας και βελτίωση των λιανικών πωλήσεων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 119,41 μονάδες στις 9:41 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο 2,3%, έχοντας τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από το πενθήμερο που έληξε στις 6 Αυγούστου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%. Στην Ταϊβάν ο Taiex αναρριχήθηκε 1%, στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,2% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index κέρδισε 0,5%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,9%, ολοκληρώνοντας το διήμερο με τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές του Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση ότι οι επικείμενες πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 5,2% τον Ιούλιο, έναντι μείωσης 1% που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με την Retail Metrics Inc. αύξηση σημείωσαν κατά πάσα πιθανότητα τον Αύγουστου οι λιανικές πωλήσεις στα πολυκαταστήματα. Η ανεργία μειώθηκε κατά 6.000 θέσεις φθάνοντας στις 472.000 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας στην Ουάσινγκτον.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific Index έχει υποχωρήσει 2,2% από τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκε στις 6 Αυγούστου καθώς η ισχυροποίηση του γιέν στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του δολαρίου και τα απογοητευτικά κυβερνητικά στοιχεία τον μήνα πέρασε στις ΗΠΑ τροφοδότησαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη. Τον περασμένο μήνα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις τον Ιούλιο και οι εταιρείες προσέλαβαν λιγότερους εργαζόμενους τον ίδιο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα