Νέος CEO στη Rosneft

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 09:55

Τον Έντουαρντ Χουνταϊνάτοφ όρισε η Rosneft ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της, μία μέρα μετά την πρόταση του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ να αντικατασταθεί ο πρώην πλέον CEO Σεργκέι Μπογκντάντσικοφ έπειτα από σχεδόν 12 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη κρατική παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας αναφέρει ότι το διοικητικό της συμβούλιο όρισε επισήμως τον Χουνταϊνάτοφ ως νέο CEO με ισχύ από τη Δευτέρα.

Το Σάββατο, ο Μεντβέντεφ πρότεινε την προαγωγή του Χουνταϊνάτοφ από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Rosneft στο ανώτατο αξίωμα της εταιρείας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο Έντουαρντ Χουνταϊνάτοφ έχει την εμπειρία και την ικανότητα να ηγηθεί της διοικητικής ομάδας, τη στιγμή που η Rosneft εισέρχεται στο νέο στάδιο της ανάπτυξής της», δήλωσε ο Ίγκορ Σέτσιν, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και πρόεδρος της Rosneft.

Ο Μπογκντάντσικοφ βρισκόταν στο τιμόνι της εταιρείας από το 1998 και την ανέδειξε στη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου της Ρωσίας, εξαγοράζοντας μονάδες της Yukos.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα