Σερβία: Επένδυση 12 εκατ. ευρώ από την Gorenje

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 09:40

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της σλοβενικής πολυεθνικής εταιρείας Gorenje (παραγωγή οικιακού εξοπλισμού), κ. Branko Apat, υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη επένδυσης που αφορά την κατασκευή μονάδας παραγωγής λεβήτων στην πόλη Stara Pazova.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 11,7 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα μονάδα προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Δεκεμβρίου, απασχολώντας 500 άτομα, επεσήμανε ο κ. Dinkic, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση υποστηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση μέσω επιδότησης ύψους 4 χιλ. ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Το συνολικό ύψος των εξαγωγών που πραγματοποιεί η Gorenje από τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στη Σερβία προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ με την πλήρη λειτουργία του νέου εργοστασίου οι συνολικές εξαγωγές προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ. Στους 7 πρώτους μήνες του 2010 οι εξαγωγές της Σερβίας ενισχύθηκαν κατά 20%, υποστηριζόμενες από την έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και της Gorenje, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Dinkic.

Ο όμιλος Gorenje αποτελείται από 33 επιχειρήσεις στη Σλοβενία, τη Σερβία, την Τσεχία, τη Φιλανδία και τη Σουηδία, στις οποίες απασχολούνται περισσότερα από 10 χιλ. άτομα, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου ξεπερνάει το 1,2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ανέφερε σε δηλώσεις του μετά από την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Apat.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα