Απώλειες καταγράφει το αργό

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 05:49

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση των καυσίμων θα μειωθεί καθώς λήγει η περίοδος ζήτησης του καυσίμου για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις των διακοπών στις ΗΠΑ.

Η χθεσινή αργία της Ημέρας Εργασίας στη χώρα σηματοδότησε και το τέλος της περιόδου των μετακινήσεων. Συνήθως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τα διϋλιστήρια κλείνουν μονάδες τους για συντήρηση καθώς μειώνεται η ζήτηση βενζίνης, λίγο πριν την αύξηση της χρήσης του πετρελαίου θέρμανσης. Την εβδομάδα που πέρασε τα αποθέματα του αργού αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας.

Το αργό για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε 70 σεντς, ποσοστό 1%, από το κλείσιμο της 3ης Σεπτεμβρίου στα 73,90 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:01 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Οι τιμές του καυσίμου φέτος έχουν υποχωρήσει 6,9%. Οι χθεσινές ηλεκτρονικές συναλλαγές θα υπολογιστούν στις σημερινές, καθώς το floor του χρηματιστηρίου ήταν κλειστό λόγω του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας.

Η τροπική καταιγίδα «Hermine», που βρίσκεται κοντά στα δυτικά του Κόλπου του Μεξικού, ενδέχεται να φτάσει σήμερα στην ξηρά. Η καταιγίδα – σύμφωνα με το U.S. National Hurricane Center στις 5 μ .μ. ώρα Νέας Υόρκης – είχε ανέμους έντασης 95 χλμ. την ώρα.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε 23 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 76,64 δολ. το βαρέλι στο ICE Futres Europe του Λονδίνου. Χθες τα συμβόλαια του καυσίμου σημείωσαν άνοδο 20 σεντς, ποσοστό 0,3%, κλείνοντας στα 76,87 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα