Τρίτη ημέρα απωλειών για το αργό

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 05:52
UPD:06:04

Πτωτικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης ενδέχεται να επιδεινωθεί, περιορίζοντας την παγκόσμια ανάπτυξη και μειώνοντας τη ζήτηση των καυσίμων.

Το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά μετά τα στοιχεία για τις παραγγελίες των βιομηχανιών στη Γερμανία, οι οποίες μειώθηκαν απροσδόκητα τον Ιούλιο, και ώθησαν 1,5% χαμηλότερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, τα μέγιστα από τις 11 Αυγούστου. Στις 6 Σεπτεμβρίου η Γερμανική Ενωση Τραπεζών είπε ότι οι τράπεζες της χώρας θα πρέπει να αντλήσουν 135 δισ. δολ. στο πλαίσιο των νέων κανονισμών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών τα αμερικανικά αποθέματα αργού που θα ανακοινώσει αύριο το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησαν έως 46 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 73,63 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 73,70 δολ. στις 12:23 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, το αργό υποχώρησε 51 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 74,09 δολ. το βαρέλι. Φέτος οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει 7%.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανίας, εποχιακώς προσαρμοσμένες και σύμφωνα με τον πληθωρισμό, μειώθηκαν 2,2% από τον Ιούνιο, όταν είχαν σημειώσει άνοδο 3,6% (αναθεωρημένα στοιχεία), ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών της χώρας στο Βερολίνο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών της χώρας από τον Φεβρουάριο του 2009.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε θέματα φορολογίας κατά τις οικονομικές συναλλαγές για να αυξήσουν τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,2692 ανά ευρώ από 1,2682 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το ισχυρότερο δολάριο περιορίζει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών οι αμερικανικές προμήθειες πετρελαίου αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Αυγούστου.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως 51 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 77,23 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες το καύσιμο σημείωσε άνοδο 87 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 77,74 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα