Επιστολές ΥΠΟΙΚ σε υπουργούς για μνημόνιο-προϋπολογισμό

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 19:57
UPD:09/09/2010 00:05
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επιστολές προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι εμπλέκονται στην υλοποίηση του μνημονίου, απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στις εν λόγω επιστολές, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθυμίζει στους υπουργούς τις υποχρεώσεις τους έναντι του μνημονίου και ζητεί να τις εκπληρώσουν τόσο σε ό,τι αφορά στον έλεγχο των δαπανών, όσο και σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς ευθύνης τους.

Παράλληλα, με άλλες επιστολές προς το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών ζητεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον προϋπολογισμό του 2011 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται εκ νέου στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.

¶γνωστο παραμένει ακόμη τι θα γίνει με τη μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από το συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του μέτρου αυτού με άλλο μέτρο δημοσιονομικά ισοδύναμο.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων η αύξηση κατά μία ή δύο μονάδες όλων των αγαθών που εντάσσονται στο χαμηλό συντελεστή 11%, ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ, καθώς και η εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα