Η ατζέντα της εβδομάδας ( 25/11-29/11/2002)

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2002 18:00
UPD:29/11/2002 10:12

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου

Ελλάδα

-Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 28/11/02 η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας New Millenium Investments AEEX στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

-Συνεδριάζει εκτάκτως το δ.σ. του ΧΑΑ. Τα βασικά θέματα της ατζέντας είναι κυρίως όσα αναβλήθηκαν την Πέμπτη, όπως: Το ενημερωτικό της «Γιαννούσης» για συγχώνευση με την Λαννέτ και το ενημερωτικό της Κωτσόβολος για συγχώνευση με Ράδιο-Αθήναι.

-Αρχίζει η υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του Γ' ΚΠΣ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το ενημερωτικό υλικό από τα υποκαταστήματα των 29 συμβεβλημένων με το Δημόσιο τραπεζών και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

-Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας μας στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2002.

-10:00 Η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου διοργανώνει συμπόσιο με θέμα: «Η κοινοβουλευτική προοπτική μιας ευρύτερης Ευρώπης». Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα αναπτυχθούν θέματα για την οικονομική συνεργασία σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο και ενεργειακά ζητήματα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το οργανωμένο έγκλημα, την πρόληψη και διαχείριση συγκρούσεων και τις εξωτερικές σχέσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις χώρες της Συνέλευσης για την Οικονομική Συνεργασία Ευξείνου Πόντου.

-14:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Θεμελιοδομή Α.Ε., στα γραφεία της εταιρείας, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση του Πίνακα Διάθεσης Αντληθέντων Κεφαλαίων της εταιρίας λόγω και της συντελεσθείσας απορροφήσεως της εταιρίας NESTOS ATE. 2. Αγορά ιδίων μετοχών.

-14:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Φοίνιξ Metrolife Εμπορική Ανώνυμη Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία, στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ, αίθουσα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, στην Αθήνα, οδός Σταδίου 22, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή μελών διοικητικού συμβουλίου και καθορισμός ιδιότητας εκάστου, σύμφωνα με τον Ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης. 2. Προέγκριση αμοιβών-παροχών μελών Διοικητικού Συμβουλίου. 3. Έγκριση προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού. 4. Επικύρωση αποφάσεων διοικητικού συμβουλίου. 5. Λοιπά θέματα-Ανακοινώσεις.

-14:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Quality & Reliabilty Α.Ε., στην έδρα της εταιρείας, Λεωφ. Μεσογείων 246, Χολαργός Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αλλαγή λήξης εταιρικής χρήσης. 2. Τροποποίηση του άρθρου 29 του καταστατικού.

-15:00 Ομιλία του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο συμπόσιο «Η Πρόκληση της Βιοτεχνολογίας: Κοινωνικές και Ηθικές Προεκτάσεις στην Ευρωπαϊκή Κοινωνία του Μέλλοντος» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τέχνης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα BIOVISION, στους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα).

Ευρώπη

-Βέλγιο

Βρυξέλλες. Διήμερη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Eυρωζώνη

11:00 Iσοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Σεπτεμβρίου

-Βρετανία

Μάντσεστερ. Ετήσια διάσκεψη της Ένωσης Βρετανικών Βιομηχανιών. Θα συζητηθούν οι βασικές τάσεις της οικονομίας παρουσία των υπουργών Οικονομικών της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν και των ΗΠΑ, Πολ Ο' Νιλ.

Λονδίνο. Διεθνής Υπουργική Διάσκεψη με θέμα το Οργανωμένο Έγκλημα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και κυρίως, στα Δυτικά Βαλκάνια. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Μ. Χρυσοχοϊδης, οι οποίοι συνοδεύονται από υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο υπουργείων.

Μετά το πέρας της συνάντησης και στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του υπουργό Εσωτερικών.

Οικονομικά αποτελέσματα της καπνοβιομηχανίας Imperial Tobacco

ΗΠΑ

-17:00 Πωλήσεις κατοικιών Οκτωβρίου

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου

Ελλάδα

-09:00 Συνέδριο του Economist με θέμα «Η διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004» (στο ξενοδοχείο Divani Appolon Palace, στο Καβούρι)

-11:00 Συνεδριάζει υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή η Ομάδα των Συντονιστών με θέμα τον προϋπολογισμό του 2003. Εισηγήσεις θα αναπτύξουν ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων Γ. Αλογοσκούφης και οι υπεύθυνοι των Τομέων Εθνικής Οικονομίας Ν. Νικολόπουλος και Οικονομικών Αδ. Ρεγκούζας.

-11:00 Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

-11:00 Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παρουσιάζει το Επιχειρησιακό Σχέδιο που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου σε δημόσια διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου).

-12 H διοίκηση της ΔΕΗ δίνει λεπτομέρειες για τη νέα μετοχοποίηση της εταιρείας (στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά).

-13:30 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Τύπου & ΜΜΕ και των Προέδρων των Τμημάτων Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, εν όψει της διοργάνωσης του Συνεδρίου «Η ποιότητα στην Τηλεόραση» (Αθήνα, 28 –30 Νοεμβρίου 2002). Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, στον 1ο όροφο.

-14:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκο Γκαργκάνα.

-16:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εικόνα-Ήχος ΑΕΕ στο ξενοδοχείο Imperial Palace, οδός Αντιγονίδων 13, Δήμος Θεσ/νίκης http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19223 .

-18:00 Παρουσίαση των των δραστηριοτήτων και των εμπορικών και οικονομικών εξελίξεων της Κεράνης Συμμετοχών Α.Ε. στο πλαίσιο των παρουσιάσεων εισηγμένων εταιρειών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εισηγμένων Εταιρειών (ΣΕΕΙΣΕΤ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνδέσμου, Όθωνος 10 (6ος όροφος) Αθήνα.

-19:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ευρώπη

-Βρετανία

12:30 Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και μέλη της νομισματικής της πολιτικής καταθέτουν ενώπιον επιτροπής του κοινοβουλίου σχετικά με την τελευταία έκθεση της τράπεζας για τον πληθωρισμό.

Οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών EasyJet, Carlton Communications, Mytravel και Kingston Communications

-Γερμανία

11:00 Δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo για τον Νοέμβριο

ΗΠΑ

-15:30 ΑΕΠ τρίτου τριμήνου (προκαταρκτικά στοιχεία).

-17:00 Πωλήσεις νέων κατοικιών Οκτωβρίου

-17:00 Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board για το Νοέμβριο

Ιαπωνία

-Πωλήσεις λιανικής Οκτωβρίου. Τον Σεπτέμβριο είχαν μειωθεί κατά 3% σε ετήσια βάση.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου

Ελλάδα

-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν ζητήματα τα οποία αφορούν στην εξέλιξη των τιμών, καθώς και στην ομαλή λειτουργία της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Στις προγραμματισμένες εργασίες του ΕΣΚ πρόκειται να συμμετάσχει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος.

-Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2002.

-10:00 Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-12 μ. Β' Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Μπουτάρης & Υιός Α.Ε. Συμμετοχών στα γραφεία της εταιρείας, στο Δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης (Ν. Μοναστηρίου 134) http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/14/259914.htm .

-12 μ. Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Οικολογική αυτοκίνηση-Νέες τεχνολογίες, νέοι δρόμοι» διοργανώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διαπανεπιστημιακό Τμήμα Athens ΜΒΑ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς (στο Μουσείο Μπενάκη).

-13:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον Τάσο Γιαννίτση με αντικείμενο την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας.

-18:00 Η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδος (ΟΒΥΕ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Κοινές ενέργειες-cluster μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων υποδηματοποιίας» (στο ΒΕΑ, Ακαδημίας 18).

-19:00 Εκδήλωση του ΔΗΚΚΙ με θέμα: «Προϋπολογισμός 2003 και η πορεία της ελληνικής οικονομίας» με ομιλητές τους κ.κ. Δημήτρη Τσοβόλα, πρόεδρο του κόμματος, και Νικόλαο Κυριαζίδη, τέως υφυπουργό Οικονομικών (στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20).

-19:00 Ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, Ιωάννης Στουρνάρας, παρουσιάζει το ιστορικό λεύκωμα «Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος», στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας.

Ευρώπη

-Βρετανία

11:30 AEΠ τρίτου τριμήνου

Oικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Granada

-Iταλία

10:00 Λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου

-Γαλλία

09:30 Η διοίκηση της Air France παραχωρεί συνέντευξη Τύπου

ΗΠΑ

-15:30 Εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας

-15:30 Προσωπικό εισόδημα Οκτωβρίου

-15:30 Ιδιωτικές δαπάνες Οκτωβρίου

-16:45 Δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίσιγκαν

-17:00 Παραγγελίες διαρκών αγαθών Οκτωβρίου

-21:00 Η Fed δίνει στη δημοσιότητα το «Μπεζ Βιβλίο» για την πορεία της οικονομίας κατά το Νοέμβριο.

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου

Ελλάδα

-Ολοκληρώνεται η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας New Millenium Investments AEEX για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

-09:00 Το τμήμα φοιτητών του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά την Ημερίδα Μarketing (στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19857 .

-Οι μετοχές της εταιρείας "ΒΙΟΧΑΛΚΟ Ε.Β. ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ" είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία 0,30 ευρώ (από 0,2935 ευρώ)

-Οι μετοχές της εταιρείας "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία 2,39 ευρώ (από 2,2 ευρώ).

-Οι μετοχές της εταιρείας "ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε." είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία 0,37 ευρώ (από 0,36 ευρώ).

-Ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

-18:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Despec Multimedia Systems A.E. στα γραφεία της έδρας της εταιρείας, στο Μοσχάτο Αττικής (οδός Μακρυγιάννη αρ. 20), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Παράταση προθεσμίας υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας κατά 18 μήνες και πιθανή αναθεώρηση αυτού. 2. Έκδοση δικαιωμάτων προαίρεσης προς το προσωπικό και τα μέλη του δ.σ. της εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920 και έγκριση του σχετικού προγράμματος.

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

11:00 Δείκτης προσφοράς χρήματος Μ3 Οκτωβρίου

-Γερμανία

Συνεδριάζει το δ.σ. της Μπούντεσμπανκ.

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εταιρειών Fraport, Munich Re και TUI

-Γαλλία

09:45 Δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Νοεμβρίου

Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Credit Agricole

-Ιταλία

10:00 Πληθωρισμός Νοεμβρίου (προσωρινά στοιχεία)

ΗΠΑ

Hμέρα των Ευχαριστιών-Όλες οι αγορές κλειστές

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου

Eλλάδα

-Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος ανακοινώνει το Δείκτη Τιμών Χονδρικής Τελικών Προϊόντων Οκτωβρίου.

-Oι μετοχές της Εγνατία Τράπεζα Α.Ε.» είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση Μ.Ο.Δ., ύψους 29.999.968 ευρώ, διαιρούμενου σε 9.374.990 ονομαστικές ομολογίες, μετατρέψιμες σε 8.375.450 (ΚΟ) και 999.540 (ΠΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας, τιμής διάθεσης και τιμής μετατροπής ομολογίας 3,20 ευρώ. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 10/12/2002 έως και 20/1/2003 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ΧΑ από 10/12/2002 έως και 14/1/2003.

-Oι μετοχές της εταιρείας Μηχανική Α.Ε.» είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία 1,48 ευρώ (από 1,47 ευρώ).

-10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Τάσο Γιαννίτση

-Συνεδριάζει το δ.σ. του Χρηματιστηρίου.

-12 μ. Έκτακτη πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε., στην έδρα της εταιρείας, στην Αθήνα, επί της οδού Ευτυχίδου αρ. 45 (Παγκράτι) http://www.presspoint.gr/release.asp?id=19723 .

-14:00 Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΒΙΟΣΩΛ ΑΒΕ, στην έδρα της εταιρείας (οδός Ελ. Βενιζέλου 3 –5 Ταύρος Αττικής), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Εκλογή μελών νέου διοικητικού συμβουλίου, καθορισμός τη ιδιότητάς τους ως Εκτελεστικών, μη Εκτελεστικών και ανεξαρτήτων μη Εκτελεστικών, σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 3016/2002 «Περί εταιρικής διακυβέρνησης» και καθορισμός αμοιβής τους.

-20:00 Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαος Γκαργκάνας, εγκαινιάζει το νέο κτίριο της τράπεζας στην Πάτρα, στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέα και Κολοκοτρώνη.

Ευρώπη

-Ευρωζώνη

13:00 Δείκτης οικονομικού κλίματος Νοεμβρίου

-Γαλλία

09:00 Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

09:45 Ανεργία Οκτωβρίου

09:50 Δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου. Τον Σεπτέμβριο είχε αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση.

-Ιταλία

10:00 Δείκτης τιμών παραγωγού Οκτωβρίου

ΗΠΑ

-Ημιαργία στις αμερικανικές αγορές

Ιαπωνία

-Κατασκευές νέων κατοικιών Οκτωβρίου

-Πληθωρισμός Οκτωβρίου

-Ανεργία Οκτωβρίου

-Βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου

-Tα στοιχεία της ατζέντας εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα