Ελεγχοι σε νοσοκομεία, Ταμεία και ΟΤΑ από την τρόικα

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 10:39

Προβλέψεις για την πορεία των εσόδων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και υποχρεώσεις νοσοκομείων ασφαλιστικών ταμείων και ΟΤΑ ζήτησαν να δουν από την πρώτη μέρα της επίσημης εξέτασής τους τα κλιμάκια των στελεχών από την Ε.Ε. την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», «διακτινισμένα» στο υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Τράπεζα της Ελλάδος τα μεικτά κλιμάκια ζητούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να πληροφορηθούν για την έως τώρα εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου. Ιδιαίτερη μέριμνα έδωσαν οι ελεγκτές στο θέμα του κλεισίματος του προϋπολογισμού του 2010.

Να έχουν δηλαδή καθαρή εικόνα για την πορεία των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων και των αποκλίσεων η εναλλακτικών μέτρων που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν μέχρι και το τέλος του χρόνου. Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες έχουν ήδη ζητήσει και αναμένεται να λάβουν σήμερα τον κατάλογο με τις υποχρεώσεις του κράτους για μισθούς συντάξεις επιχορηγήσεις τόκους και χρεολύσια, ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Ζήτησαν επίσης ένα προσχέδιο από τις 20 πλέον προβληματικές ΔΕΚΟ που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα μέχρι και το τέλος του μήνα δεδομένου ότι από το 2011 τα οικονομικά στοιχεία τους θα περιλαμβάνονται και αυτά στους λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Από την Τράπεζα της Ελλάδος ζητήθηκαν αναθεωρημένα στοιχεία για την πορεία των ελληνικών εμπορικών τραπεζών, αλλά και την πρόοδο υλοποίησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα πρέπει να λειτουργήσει και αυτό έως το τέλος του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα