Σκληραίνουν τη στάση τους οι βενζινοπώλες

Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 15:13
UPD:16:51

Σκληραίνουν τη στάση τους οι βενζινοπώλες, με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) να προσχωρεί στη θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ζητώντας είτε άρση του πλαφόν στα καύσιμα είτε επιβολή του σε όλα τα στάδια διακίνησης.

Σήμερα οι εκπρόσωποί τους συναντώνται με την ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο πάντως στη χθεσινή συνάντηση απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας. Ωστόσο, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του προς τα πάνω στη λιανική τιμή.

Νωρίς το απόγευμα η συνάντηση διεκόπη και θα συνεχιστεί αργότερα. Όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος των πρατηριούχων, η διακοπή έγινε διότι ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας ήθελε να συνομιλήσει για το θέμα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η ΠΟΠΕΚ ήδη από την Τρίτη το βράδυ προειδοποιούσε με κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της.

Προσερχόμενος στη σημερινή συνάντηση, και ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης δήλωσε πως το ζητούμενο δεν είναι η αναπροσαρμογή, αλλά η άρση του πλαφόν στις τιμές των υγρών καυσίμων, την ώρα που πολλοί πρατηριούχοι κρατούν τα καταστήματά τους κλειστά προκειμένου, όπως λένε, να μην πωλούν με ζημία εξαιτίας του πλαφόν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά κλειστό λόγω πλαφόν παραμένει το 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων. «Τα πρατήρια έκλεισαν, καθώς μετά την επιβολή του πλαφόν πουλάμε το λίτρο των καυσίμων φθηνότερα απ' ό,τι αγοράζουμε. Τα πρατήρια δεν τα κλείσαμε εμείς τα έκλεισε η απόφαση για το πλαφόν», υποστήριξε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Βαγγέλης Κώτσος.

Τρεις μήνες με αναστολή στον πρατηριούχο για υπέρβαση του πλαφόν

Εν τω μεταξύ ένοχο έκρινε το β' Μονομελές Αυτόφωρο τον πρατηριούχο που εντοπίστηκε να πουλά σε τιμές άνω του πλαφόν. Ο πρατηριούχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή.

Ο πρατηριούχος κρίθηκε ένοχος για παράβαση του αγορανομικού κώδικα σε συνδυασμό με την υπουργική απόφαση. Στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει την βενζίνη χαμηλότερα, καθώς είχε αγοράσει σε τιμή 1,51. Είπε επίσης ότι δεν είχε ενημερωθεί από την εταιρεία πετρελαιοειδών για τον καθορισμό πλαφόν.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου συνάδελφοι του πρατηριούχου υποστήριξαν ότι αυτή είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα