Κάτω από τα 76 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 15:02

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του «μαύρου χρυσού» για δεύτερη συνεχή ημέρα, καθώς η εταιρεία Enbridge είναι έτοιμη να επαναλειτουργήσει τον μεγαλύτερο καναδο-αμερικανικό αγωγό, μια κίνηση που σύμφωνα με τους αναλυτές ίσως επιβραδύνει τη μείωση των αποθεμάτων του αργού.

Στην πτώση των τιμών συμβάλει και η διολίσθηση του γιεν έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση της Ιαπωνίας να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι ο άμεσος αντίκτυπος στις τιμές πετρελαίου θα είναι περιορισμένος.

Στις 14:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 1,23 δολάρια στα 75,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε πτώση 57 σεντς στα 78,59 δολάρια το βαρέλι.

Η καναδική εταιρεία διαχείρισης αγωγών Enbridge ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των επισκευών και ενδέχεται να επαναλειτουργήσει τον αγωγό χωρίς να χρειαστεί να περάσει από την μακρά διαδικασία έγκρισης. Έκθεση αναφέρει ότι η λειτουργία ίσως ξεκινήσει έως το τέλος της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα