EasyJet : 29% αύξηση των καθαρών κερδών

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 11:24

Αύξηση 29% σημείωσαν ολόκληρη τη χρήση τα καθαρά κέρδη της EasyJet Plc, καθώς η εταιρεία προσήλκυσε περισσότερους επιβάτες με την προσφορά εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές και εξαγόρασε την ανταγωνίστριά της Go Fly Ltd.

Τα καθαρά της κέρδη για τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στα 49 εκατ. λίρες Αγγλίας (77 εκατ. δολ.) ή 13,89 πένες ανά μετοχή, από 38 εκατ. λίρες ή 12,79 πένες ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 55% φθάνοντας στα 552 εκατ. λίρες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία επισημαίνεται ότι η απορρόφηση της Go Fly προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι αναμένετο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της EasyJet είναι 30% ετησίως, καθώς οι ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αεροπορικές εταιρείες που παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προτιμώντας εκείνες με τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων. Εξαγόρασε την Go Fly αντί 374 εκατ. λιρών Αγγλίας τον Αύγουστο σε μια προσπάθειά της να ξεπεράσει την Rynair Holdings Plc, η οποία είναι και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης.

Οι μετοχές της εταιρείας έχασαν συνολικά 12,5 πένες ή 3,2%, φθάνοντας στις 377,5 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν κατά 2,6% χαμηλότερα, στις 380 πένες στις 8:09' π.μ. ώρα Λονδίνου. Τα καθαρά κέρδη για ολόκληρο το έτος ήταν χαμηλότερα από τον μέσον όρο των 51 εκατ. ευρώ που εκτιμούσαν οικονομικοί αναλυτές ότι θα εμφανίσει.

Ο Στέλιος Χατζηϊωάννου παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και τη θέση του αναλαμβάνει από σήμερα ο Sir Colin Chandler, αντιπρόεδρος μέχρι τώρα της εταιρείας.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά 120 αεροσκαφών Airbus τα οποία θα χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της επέκτασής της που επιχειρεί στην αγορά. Σε 45 ημέρες αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή της αγοράς των εν λόγω αεροσκαφών.

Ο Chief Executive Officer (CEO) της εταιρείας, Ray Webster, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι η EasyJet έχει τη ρευστότητα να αγοράσει τα εν λόγω αεροσκάφη και η συμφωνία για την παραγγελία τους πρόκειται να υπογραφεί σύντομα.

«Περιμένουμε την πρώτη υπογραφή πριν από τα Χριστούγεννα», είπε. Ωστόσο, η EasyJet χρειάζεται ακόμη την έγκριση των μετόχων της για αυτήν την αγορά, με αποτέλεσμα η Airbus να μην μπορεί να βάλει την παραγγελία αυτή σε σειρά προτεραιότητας πριν από το νέο έτος.

Ο Webster ανέφερε ότι θα έχει τη σχετική έγκριση των μετόχων στις αρχές του επόμενου έτους.

Λ.Κ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα