Εργο για εμπορικές συναλλαγές ολοκλήρωσε η European Dynamics

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 11:35

Το έργο LIAISE (Local Intelligent Agent as Informed Sales Expert) ολοκλήρωσε η European Dynamics. Το έργο αφορούσε στη δημιουργία ενός εργαλείου λογισμικού για την αυτοματοποίηση των διαπραγματεύσεων, τη διεκπεραίωση εμπορικών συναλλαγών και τη ρύθμιση υπαρχόντων εμπορικών διεργασιών μεταξύ προμηθευτών/κατασκευαστών και πελατών.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, με την εφαρμογή που υλοποιήθηκε από την εταιρεία, παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες, μέσω μίας πύλης (portal), να διατυπώνουν απαιτήσεις και να καθορίζουν τις προδιαγραφές των προϊόντων που αναζητούν, οι οποίες εν συνεχεία προωθούνται σε επιλεγμένους συνεργαζόμενους κατασκευαστές. Επίσης, οι κατασκευαστές είναι σε θέση να μελετούν τις αιτήσεις και να σχεδιάζουν σε πραγματικό χρόνο την αρχιτεκτονική του, προς διαπραγμάτευση, συστήματος και να απαντούν με προσφορές που ικανοποιούν τις προδιαγραφές. Η διαδικασία μοιράζει το υπολογιστικό έργο που απαιτείται σε πολλαπλούς κόμβους και έτσι είναι δυνατή η βελτίωση της συνολικής ταχύτητας και ευελιξίας του συστήματος.

Η ευέλικτη αρχιτεκτονική του συστήματος, ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, με τη χρήση της γλώσσας JAVA και του πρωτόκολου SOAP, και επιτρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών. Επίσης, η εφαρμογή ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνικές διαπραγμάτευσης που επιτρέπουν στους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν ένα κυκλικό σύστημα και να βελτιώνουν τις προσφορές τους έναντι των άλλων, με βάση την απόκτηση εποπτικής εικόνας της αγοράς.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα IST της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η European Dynamics συμμετείχε ως τεχνολογικός προμηθευτής και σύμβουλος επί θεμάτων marketplaces. Στο έργο συμμετείχαν επίσης οι εταιρίες Siemens, Korona και Procisa, που παρείχαν την εμπειρία τους ως καταξιωμένοι προμηθευτές και System Integrators βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου διεργασιών (process control systems).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα