Στο ναδίρ 10 μηνών ο δείκτης Ifo στη Γερμανία

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 11:11
UPD:11:54

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα μηνών υποχώρησε το Νοέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του γερμανικού ινστιτούτου Ifo σημειώνοντας πτώση για έκτο διαδοχικό μήνα.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο παραπάνω δείκτης, ο οποίος αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των γερμανών επιχειρηματιών στην οικονομία της χώρας τους, διαμορφώθηκε στις 87,3 μονάδες από 87,7 μονάδες τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η πτώση αυτή ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στις 86,8 μονάδες.

Ο επιμέρους δείκτης μελλοντικών προσδοκιών υποχώρησε στις 95,8 μονάδες από 97,9 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ αντιθέτως ο δείκτης τρεχουσών επιχειρηματικών συνθηκών αυξήθηκε στις 79,1 μονάδες από 77,9 μονάδες.

Η έρευνα του Ifo σε 7.000 στελέχη επιχειρήσεων, ο οποίος αποτελεί και την πλέον στενά παρακολουθούμενη ένδειξη για τη γερμανική οικονομία, έδειξε ότι οι πιο δυσοίωνες αναφορές προήλθαν από τον τομέα της μεταποίησης.

Ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Χανς-Βερνέρ Ζιν, δήλωσε ότι παρατηρείται στεθεροποίηση της οικονομίας στο δυτικό τμήμα της χώρας, ωστόσο επεσήμανε ότι η υποχώρηση του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών παραμένει πηγή ανησυχίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα