Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 05:48
UPD:06:46

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου υγείας και των τραπεζών στην Ασία, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index υψηλότερα για τέταρτη ημέρα, επισκιάζοντας τις απώλειες των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών μετά την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γιέν.

Οι μετοχές της CSL Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας θεραπειών για το αίμα, αναρριχήθηκαν 2,7% εν μέσω εικασιών ότι θα ευνοηθεί από την ανάκληση προϊόντος ανταγωνίστριάς της. Οι μετοχές της Mitsui Fudosan Co., της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο 1% μετά την υποχώρηση των τιμών γης στη χώρα. Απώλειες 0,7% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. που εισπράττει πλέον του 70% των εσόδων της στο εξωτερικό, εν μέσω ανησυχιών ότι το ισχυρό γιέν θα βλάψει την αξία των πωλήσεών της στο εξωτερικό.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στις 125,60 μονάδες στις 10:24 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τις ίδιες σε αριθμό μετοχές να σημειώνουν άνοδο όσες και πτώση. Ο περιφερειακός δείκτης κινήθηκε ανοδικά μετά το σχόλιο της Federal Reserve για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα χθες τα επιτόκια και διεύρυνε τις τοποθετήσεις της σε ομόλογα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,2%. Απώλειες 0,3% σημείωσαν οι δείκτες στη Νέα Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, λόγω αργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα