Crown Hellas: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Lomond Υπηρεσίες ΑΕ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 23:51
UPD:23:59

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση 4.678.480 μετοχών της Crown Hellas Can κατέθεσε η Lomond Υπηρεσίες ΑΕ.

Οι μετοχές της Δημόσιας Πρότασης αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 19,44% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Το αντάλλαγμα που η Lomond προσφέρεται να καταβάλλει για κάθε μετοχή της Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε 9,74 ευρώ τοις μετρητοίς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Crown Hellas Can, κατά τη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έλαβε ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση δια της εξαγοράς της από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "LOMOND ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", σύμφωνα με τα άρθρα 68-77, 79 και 79α του Κ.Ν. 2190/1920 και τα άρθρα 1-5 του Ν. 2166/1993, όπου η απορροφούσα εταιρεία θα είναι η Lomond. Η Lomond είναι 100% θυγατρική της άμεσα μητρικής της εταιρείας, δηλαδή της εταιρείας SOCIEΤΕ DE PARTICIPATIONS CARNAUDMETALBOX - S.A.S.

Η προτεινόμενη Συγχώνευση Δι' Εξαγοράς περιλαμβάνει τη μεταβίβαση του ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας στη Lomond με αντάλλαγμα την καταβολή μετρητών από την τελευταία στους μετόχους της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται, κατά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης δι' εξαγοράς και υπό την επιφύλαξη της λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, η εταιρεία θα παύσει να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο και θα υποκατασταθεί από τη Lomond εκ του νόμου σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.

Αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές της εταιρείας θα παύσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι μέτοχοί της θα λάβουν ως αντάλλαγμα σε μετρητά το ανώτερο εκ του προτεινόμενου ανταλλάγματος ή του τιμήματος που θα προσδιοριστεί δυνάμει της απόφασης 17/427/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα