Κοντά στα 75 δολ. το αργό

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 06:15

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το πετρέλαιο κοντά τα 75 δολ. στη Νέα Υόρκη μετά την υποχώρησή τους καθώς κλαδική έκθεση έδειξε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων του καυσίμου και αναλυτές εκτίμησαν ότι τα διϋλιστήρια της χώρας λειτούργησαν με τη χαμηλότερα δυναμικότητα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα συμβόλαια του αργού μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute (ΑΡΙ) ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν 2,23 εκατ. βαρέλια στα 364,1 εκατ. και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών. Τα διϋλιστήρια κατά πάσα πιθανότητα λειτούργησαν με το 86,8% της δυναμικότητάς τους την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων από το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας.

Το αργό για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 75,02 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:05 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες οι τιμές υποχώρησαν 1,22 δολ., ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 74,97 δολ. Φέτος τα συμβόλαια του καυσίμου έχουν σημειώσει απώλειες 5,5%.

Το αργό για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε 1,34 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 73,52 δολ. χθες το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 31 Αυγούστου. Τα συμβόλαια έληξαν με το τέλος της διαπραγμάτευσης στο floor του Χρηματιστηρίου.

Επίσης πτωτικά κινήθηκε το αργό μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ ότι ο αριθμός των μισθωτών μειώθηκε σε 36 από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καταδεικνύοντας ότι η αγορά θα χρειαστεί χρόνο να ανακάμψει από την ύφεση.

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές, ωθώντας τον Standard & Poor’s 500 Index χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν ομόλογα εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα αγοράσει περισσότερο κυβερνητικό έλλειμμα για να τονώσει την οικονομία. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 1.139,78 μονάδες στη Νέα Υόρκη.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε έως 42 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες, υποχώρησε 90 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 78,42 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα