Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 05:53

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας το ράλι των τεσσάρων εβδομάδων, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε στις ΗΠΑ μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση της ζήτησης διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Οι μετοχές της Komatsu Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευαστικού εξοπλισμού στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 2,4% στο Τόκιο , ενώ της Canon Inc., της εταιρείας φωτογραφικών μηχανών που πραγματοποιεί το 28% των πωλήσεών της στην Αμερική, σημείωσαν άνοδο 2%. Ανοδο 2,2% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της Alumina Ltd. μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,5% φθάνοντας στις 126,19 μονάδες στις 9:34 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου τέσσερις μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση μεταξύ των μετοχών του περιφερειακού δείκτη, ο οποίος οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιούλιο, έχοντας κερδίσει αυτόν τον μήνα 8,3%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 0,5%. Σήμερα στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 1,4%. Ανοδο 0,7% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index.

Στις 24 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index αναρριχήθηκε 2,1% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Μαΐου καθώς η ανακοίνωση για μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση των κερδών της Nike Inc. τόνωσαν την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ ανέκαμψαν 4,1% τον Αύγουστο από μείωση 5,3% τον Ιούλιο, έδειξαν στις 24 Σεπτεμβρίου τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου στην Ουάσιγκτον.

Μέσα στο 2010 ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 4,2% έναντι ανόδου 3% του S&P 500 και 4% του Stoxx Europe 600 Index.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου αναρριχήθηκαν 0,7% στις 24 Σεπτεμβρίου φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο, ενώ τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 1,7% φθάνοντας στα 76,49 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος που σημείωσε το καύσιμο σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα