Τέταρτη ημέρα ανόδου για το αργό

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 06:08

Ανοδικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στο Νέα Υόρκη μετά και την άνοδο των μετοχών εν μέσω ενδείξεων ότι οι νέες αγορές από εταιρείες και καταναλωτές τονώνουν τις προσδοκίες των διαπραγματευτών για αυξήσεις της ζήτησης του καυσίμου.

Το πετρέλαιο διεύρυνε την άνοδο του 1,7% που σημείωσε στις 24 Σεπτεμβρίου μετά την ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτέλεσμα της μεγαλύτερη αύξησης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, και στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών. Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο των προβλέψεων τον Αύγουστο και σε ποσοστό 2%. Οι αγορές κεφαλαιουχικού εξοπλισμού ανέκαμψαν 4,1% μετά τη μείωσή τους τον Ιούλιο, ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου το υπουργείο εμπορίου της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 36 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 76,85 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Νyemx), στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 9:39 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 76,60 δολ. το βαρέλι. Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το αργό σημείωσε άνοδο 1,31 δολ. κλείνοντας στα 76,49 δολ. το βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκε την Παρασκευή το πετρέλαιο καθώς το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Απριλίου έναντι του ευρώ, τονώνοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Η άνοδος ήταν η μεγαλύτερη από τις 10 Σεπτεμβρίου όταν το κλείσιμο αγωγού της Enbridge Energy Partners LP λόγω διαρροής μείωσε τις φορτώσεις καναδέζικου πετρελαίου στις μεσοδυτικές ΗΠΑ.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 28 σεντς φθάνοντας στα 79,15 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου και διαπραγματεύθηκε στα 78,82 δολάρια. Στις 24 Σεπτεμβρίου το μπρεντ σημείωσε άνοδο 76 σεντς, ποσοστό 1%, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα 78,87 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα