ΕΣΠ: Ανυπολόγιστες ζημιές από τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 13:45

Καμπανάκι κινδύνου για ανυπολόγιστες ζημίες και την περαιτέρω επιδείνωση της λειτουργίας των ήδη επιβαρυμένων οικονομικά επιχειρήσεων κρούει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου κάνει λόγο για αρρυθμία στην παραγωγή σημαντική απώλεια πελατών και συρρίκνωση των εξαγωγών εξαιτίας του μη ομαλού εφοδιασμού προϊόντων, πρώτων υλών και καυσίμων, σε μια περίοδο «που οι επιχειρήσεις δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωσή τους και την διατήρηση των θέσεων απασχόλησης».

«Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε επισημάνει, συμμεριζόμαστε τους φόβους των συνεργατών μας μεταφορέων, όμως σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία, που από όλους μας ζητείται να κάνουμε αιματηρές θυσίες, αγωνιούμε για τις ορατές οικονομικές απώλειες και συνέπειες, τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των καταναλωτών, λόγω της έλλειψης βασικών αγαθών και των πρόσθετων επιβαρύνσεων στο κόστος ζωής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΠ.

Ζητεί επίσης να ληφθούν τάχιστα μέτρα και να τηρηθεί η νομιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά «τα προβλήματα που θα προκύψουν στην λειτουργία της αγοράς θα είναι τρομακτικά, οι οικονομικές απώλειες τεράστιες και οι ζημίες για την οικονομία ανυπολόγιστες».

«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε όριο κοινωνικής συνοχής και συνεννόησης με τους συναδέλφους αυτοκινητιστές», αναφέρει ο Σύλλογος και τονίζει ότι «τα όρια αντοχής έχουν εξαντληθεί και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πλέον δεν αντέχουν άλλο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα