ΥΠΕΚΑ: Δύο προσκλήσεις για χρηματοδότηση έργων μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 12:37

Δύο προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η πρώτη αφορά σε έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΠΕΡΑΑ, σε 101 οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η δράση αυτή θα επιταχύνει την ωρίμανση και την κατασκευή υποδομών διαχείρισης λυμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτινων αποδεκτών της χώρας.

Σημειώνεται πως η υλοποίηση ανάλογων κρίσιμων έργων χρηματοδοτείται ήδη από το ΕΠΠΕΡΑΑ, με προϋπολογισμό πρόσκλησης 420 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.epperaa.gr .

Η δεύτερη πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000€, που επίσης χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ, αφορά σε δράσεις αξιολόγησης, παρακολούθησης και αναθεώρησης όπου απαιτείται, καθώς και σε δράσεις εξειδίκευσης:

· του Γενικού και των Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης

· των 12 Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (πλην Αττικής)

Όσον αφορά στην Αττική, στην οποία αρμοδιότητα έχει ο Οργανισμός Αθήνας, όπως διευκρινίζεται, θα ενταχθούν στην ίδια πρόσκληση με προϋπολογισμό 500.000€, δράσεις για την εξειδίκευση, παρακολούθηση και προγραμματισμό του ρυθμιστικού σχεδίου της Αττικής που σχετίζονται και με την επικείμενη αναθεώρησή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα