Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 12:37

ΥΠΕΚΑ: Δύο προσκλήσεις για χρηματοδότηση έργων μέσω ΕΠΠΕΡΑΑ

Την υπογραφή δύο προσκλήσεων για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), συνολικού προϋπολογισμού 205,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Δύο προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η πρώτη αφορά σε έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΠΕΡΑΑ, σε 101 οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η δράση αυτή θα επιταχύνει την ωρίμανση και την κατασκευή υποδομών διαχείρισης λυμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτινων αποδεκτών της χώρας.

Σημειώνεται πως η υλοποίηση ανάλογων κρίσιμων έργων χρηματοδοτείται ήδη από το ΕΠΠΕΡΑΑ, με προϋπολογισμό πρόσκλησης 420 εκατ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.epperaa.gr .

Η δεύτερη πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000€, που επίσης χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ, αφορά σε δράσεις αξιολόγησης, παρακολούθησης και αναθεώρησης όπου απαιτείται, καθώς και σε δράσεις εξειδίκευσης:

· του Γενικού και των Ειδικών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης

· των 12 Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (πλην Αττικής)

Όσον αφορά στην Αττική, στην οποία αρμοδιότητα έχει ο Οργανισμός Αθήνας, όπως διευκρινίζεται, θα ενταχθούν στην ίδια πρόσκληση με προϋπολογισμό 500.000€, δράσεις για την εξειδίκευση, παρακολούθηση και προγραμματισμό του ρυθμιστικού σχεδίου της Αττικής που σχετίζονται και με την επικείμενη αναθεώρησή του.