«Εντυπωσιασμένη» η MoodyΆs από την Ελλάδα

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2010 14:01
UPD:14:16

«Εντυπωσιασμένη» δηλώνει η MoodyΆs Investors Service από την προσπάθεια της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησής της αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από όσα έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση ως προς τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο ¶ντονι Τόμας, ανώτατος αναλυτής του οίκου, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στη Βαρσοβία. Αν αυτό συνεχιστεί, πρόσθεσε, ενδέχεται να υπάρξει αναβάθμιση.

Στις 14 Ιουνίου, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στη μη επενδυτική κατηγορία, επικαλούμενος τους «σημαντικούς» κινδύνους που εγκυμονούν για την ανάπτυξη τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει συρρίκνωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 7% του ΑΕΠ το 2011 από 7,8% του ΑΕΠ που θα κλείσει φέτος. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο, που ζήτησε τη βοήθεια από ΕΕ και ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση προέβλεπε έλλειμμα στ0 7,6% το 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα