Β. Κονστάνσιο: Οι ευρωκυρώσεις θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρές

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 13:17

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου της ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρος της EKT τόνισε πως «θα θέλαμε οι νόμοι να ήταν πιο αυστηροί και περισσότερο ημι-αυτόματοι, αλλά θα πρέπει να αξιολογήσουμε τα τελικά σχέδια και θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία όσων αποφασιστούν».

Οι νέοι δημοσιονομικοί κανονισμοί στους οποίους κατέληξαν χθες οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, στο πλαίσιο της ειδικής ομάδας δράσης υπό τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιτόρ Κονστάνσιο.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου της ΕΚΤ, ο Κονστάνσιο τόνισε πως «θα θέλαμε οι νόμοι να ήταν πιο αυστηροί και περισσότερο ημι-αυτόματοι, αλλά θα πρέπει να αξιολογήσουμε τα τελικά σχέδια και θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία όσων αποφασιστούν».

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν τη Δευτέρα σε κατ’ αρχήν συμφωνία για επιβολή αυστηρών οικονομικών κυρώσεων σε χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, ώστε να αποφευχθεί μια κρίση χρέους, και ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες έξι μήνες μετά την προειδοποίηση.

Η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στους ηγέτες των 27 κρατών μελών στη σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα