«Δεν κινδυνεύουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από τις υποχρεώσεις της Βασιλείας ΙΙΙ»

Απάντηση Επιτρόπου Μπαρνιέ στη Ροδή Κράτσα
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 13:34

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ υποστήριξε πως οι «ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν το χρόνο να προσαρμοστούν έως το 2015 για να ενισχύσουν τα αποθεματικά τους».

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κινδυνεύουν από την υποχρέωση ενίσχυσης του αποθεματικού τους στο πλαίσιο της Βασιλείας ΙΙΙ, δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας σε ερώτηση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ρόδης Κράτσα, για τις επιπτώσεις από τον καθορισμό νέων κριτηρίων από την Επιτροπή της Βασιλείας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο κ. Μπαρνιέ υποστήριξε πως οι «ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν το χρόνο να προσαρμοστούν έως το 2015 για να ενισχύσουν τα αποθεματικά τους». Σε ερώτηση εξάλλου, της κ. Κράτσα για πιθανές δυσκολίες στη χρηματοδότηση της αγοράς, κυρίως από τις μικρές τράπεζες λόγω των υποχρεώσεών τους από τη Βασιλεία ΙΙΙ, ο Επίτροπος επεσήμανε πως στη χρηματοπιστωτική κρίση ανεδείχθη ότι οι μεγάλες τράπεζες προκάλεσαν το πρόβλημα και όχι οι μικρές. «Η δε Επιτροπή Ελεγκτών Τραπεζών αποφαίνεται ότι δεν θα θιγούν οι μικρότερες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Μπαρνιέ και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα