Υποχωρεί το αργό

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 06:02

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο περιορίζοντας την άνοδο τριών ημερών, καθώς οι επενδυτές πούλησαν τα συμβόλαιά του έναντι της ισχυροποίησης του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν έως 0,4% καθώς το αμερικανικό νόμισμα ανατιμήθηκε έναντι των 13 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε κατά ένα εκατ. βαρέλια. Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν σήμερα από το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ. Κλαδική έκθεση έδειξε χθες ότι οι προμήθειες αυξήθηκαν τα μέγιστα από τον Μάρτιο.

Το αργό για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 30 σεντς φθάνοντας στα 82,25 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκαν στα 82,33 δολ. στις 12:49 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες το αργό σημείωσε άνοδο 3 σεντς φθάνοντας στα 82,55 δολ. το βαρέλι. Φέτος έχει σημειώσει άνοδο 3,8%.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3857 ανά ευρώ, μετά την αναρρίχησή του στο 1,3859 χθες.

Χθες η κλαδική έκθεση του American Petroleum Institute (ΑΡΙ) έδειξε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στα 6,43 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε. Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν 1,81 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα αποθέματα των διϋλισμένων καυσίμων, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, αναρριχήθηκαν 818.000 βαρέλια σύμφωνα με το ΑΡΙ.

Η ζήτηση της βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε 1,7% την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από εβδομάδα σε εβδομάδα από τις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την έκθεση SpendingPulse της MasterCard Inc. Κατά μέσον όρο οι οδηγοί αγόρασαν 9,1 εκατ. βαρέλια βενζίνης ημερησίως την εβδομάδα που έληξε στις 22 Οκτωβρίου, τις δεύτερες υψηλότερες σύμφωνα με την εταιρεία.

Το μπρεντ για παράδοση Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 83,45 δολ. το βαρέλι, 21 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Τα συμβόλαια σημείωσαν χθες άνοδο 12 σεντς φθάνοντας στα 83,66 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα