Ισχυρό το δολάριο

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 06:13

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι περισσότερες αγορές ελλείμματος από την Federal Reserve θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε για δεύτερη ημέρα μετά την αύξηση των τιμών καταναλωτή στη χώρα με χαμηλότερο των εκτιμήσεων ρυθμό μερίδας οικονομικών αναλυτών, περιορίζοντας τις προοπτικές ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα. Το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε πτωτικά μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Μπιλ Ινγκλις ότι η ανάκαμψη δεν είναι ομοιογενής και οι προβλέψεις των φόρων για το σύνολο της χρήσης ενδέχεται να μειωθούν.

Το δολάριο των ΗΠΑ αναρριχήθηκε έως το 1,3816 ανά ευρώ, τα μέγιστα από τις 20 Οκτωβρίου, πριν διαπραγματευθεί στο 1,3824 ανά ευρώ στις 10:29 π.μ. στο Τόκιο από 1,3859 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 81,64 γιέν από 81,43 που ήταν χθες. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 112,88 γιέν από 112,86.

Το νόμισμα της Αυστραλίας υποχώρησε 1% φθάνοντας στα 97,56 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ. Διολίσθησε στα 79,64 γιέν από 80,24 γιέν χθες.

Η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, αναπτύχθηκε κατά πάσα πιθανότητα με ταχύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 2% ετησίως, υψηλότερα από τον ρυθμό του 1,7% με τον οποίο αναπτύχθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων μετά την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας ότι ο δείκτη τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,7% το τρίτο τρίμηνο έναντι πρόβλεψης 0,8% των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα