Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 05:50

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές μετά την επιστροφή της National Australia Bank Ltd. στην κερδοφορία σε συνδυασμό με την υποχώρηση του γιέν από τα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι τα κέρδη των Ιαπώνων εξαγωγέων θα μειωθούν.

Οι μετοχές της National Australia Bank αναρριχήθηκαν 2,8% στο Σύδνεϋ καθώς η ανάκαμψη των τραπεζικών εργασιών και τα χαμηλότερα ελλείμματα τόνωσαν τα κέρδη. Οι μετοχές της Honda Motor Co., της αυτοκινητοβιομηχανίας που εισπράττει πλέον του 80% των εσόδων της εκτός Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο 1,9%. Απώλειες 4,6% σημείωσαν οι μετοχές της Asciano Group, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας λιμένων και σιδηροδρόμων της Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωσή της ότι είναι πιο προσεκτική για την προοπτική στο σύνολο της χρήσης.

Δέκα μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε εννέα που σημείωναν πτώση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον ΜSCI Asia Pacific Index, ο οποίος υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 130,16 μονάδες στις 10:51 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε για πρώτη εβδομάδα απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών την εβδομάδα που πέρασε, μετά την απροσδόκητη αύξηση των επιτοκίων από την Κίνα και την ανακοίνωσή της για ανάπτυξη με χαμηλότερο ρυθμό σε ένα χρόνο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,6%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε χαμηλότερη του 0,1% άνοδο. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index ισχυροποιήθηκε 0,2%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,5%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, με τις περισσότερες μετοχές να σημειώνουν απώλειες καθώς τα αποτελέσματα των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Kimberly-Clark Corp. και της U.S. Steel Corp. επισκίασαν την υψηλότερη των εκτιμήσεων εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 50,2 τον Οκτώβριο, από 48,6 (αναθεωρημένα στοιχεία) τον Σεπτέμβριο ανακοίνωση χθες το Conference Board στη Νέα Υόρκη.

Το γιέν υποτιμήθηκε στα 81,71 έναντι του δολαρίου νωρίτερα από 80,68 που ήταν κατά τη χθεσινή λήξη της συνεδρίασης. Το αδύναμο γιέν τονώνει τα κέρδη των ιαπωνικών κερδών στο εξωτερικό όταν αυτά μετατρέπονται στο τοπικό νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα