Στα υψηλότερα δύο ετών το αργό

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 05:49

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών αναρριχήθηκε στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο μετά τη μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας την ανάκαμψη της ζήτησης των καυσίμων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια περιόρισαν την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ, μετριάζοντας τη ζήτηση των επενδυτών για πρώτες ύλες. Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 151.000 τον Οκτώβριο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, μετά από μείωση 41.000 θέσεων – αναθεωρημένα στοιχεία – τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 86,92 δολ. το βαρέλι, 7 σεντς υψηλότερα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στη 1:57 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Νωρίτερα σήμερα το αργό σημείωσε άνοδο έως 64 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 87,49 δολ. το βαρέλι. Στις 5 Νοεμβρίου το αργό σημείωσε άνοδο 36 σεντς φθάνοντας στα 86,85 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι η Ιρλανδία θα δυσκολευτεί να επιτύχει τη στήριξη για τον προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα που περιόρισε τη ζήτηση για τα περιουσιακά στοιχεία της Ευρωζώνης. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3949 ανά δολάριο από 1,4032 που ήταν στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα που πέρασε.

Το μπρεντ για παράδοση Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 88,14 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Τα συμβόλαιά του σημείωσαν στις 5 Νοεμβρίου άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 88,11 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα