Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 05:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στο μακροβιότερο χρονικό διάστημα ανόδου από τον Ιούνιο, μετά την έκθεση την εβδομάδα που πέρασε, η οποία έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες των προβλέψεων θέσεις εργασίας, τονώνοντας την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι μετοχές της Honda Motor Co., της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που εισπράττει περίπου το 42% των εσόδων της από την Βόρεια Αμερική, αναρριχήθηκαν 2,9%. Ανοδο 2,4% σημείωσαν οι μετοχές της Komatsu Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας μηχανημάτων για τον τομέα των κατασκευών στον κόσμο. Οι μετοχές της Rio Tinto, της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο ισχυροποιήθηκαν 15 μετά την άνοδο του πετρελαίου και των μετάλλων. Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 5,7% σημείωσαν οι μετοχές της JX Holdings Inc., της μεγαλύτερης ιαπωνικής εταιρείας διΰλισης της Ιαπωνίας, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσαν άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 135,09 μονάδες στις 10:45 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να σημειώσει έκτη συνεχόμενη άνοδο. Την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,2% εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα επιτύχει να τονώσει την ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,9%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 0,4%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi Index υποχώρησε 0,1% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,2%.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4% μετά τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που έδειξε αύξηση του αριθμού των μισθωτών κατά 151.000. Ο αριθμός των μισθωτών – εκτός των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών αύξηση, και ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 9,6%.

Από τις 3 Νοεμβρίου, όταν η Fed ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αγορά επιπλέον ομολόγων αξίας 600 δισ. δολ. για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο περίπου 3%.

Η Goldman Sachs Group Inc., η οποία τον προηγούμενο μήνα προειδοποίησε για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας ότι δεν είναι καθόλου καλή, είπε ότι η απόφαση της Fed να αυξήσει τις αγορές ομολόγων θα τονώσουν την ανάπτυξη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,4% στη Νέα Υόρκη στις 5 Νοεμβρίου φθάνοντας στα 86,85 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 8 Οκτωβρίου του 2008. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι βιομηχανικών μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου, ισχυροποιήθηκε 0,3%, και τα συμβόλαια του χρυσού αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα