Ισχυροποίηση του γιέν

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 06:40

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του ευρώ διαπραγματεύθηκε το γιέν εν μέσω εικασιών ότι οι ανά τον κόσμο υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής θα λάβουν και άλλα μέτρα για να περιορίσουν την μεταφορά κεφαλαίων από χώρα σε χώρα, τονώνοντας έτσι τη ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το δολάριο πλησίασε τα υψηλότερα επίπεδα σε δύο εβδομάδες έναντι του ευρώ, μετά την αύξηση του ποσού κατάθεσης για τις συναλλαγές συμβολαίων ασημιού στο Comex. Το νόμισμα της Ταϊβάν σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε μια δεκαετία έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι ξένοι επενδυτές θα αγοράσουν περισσότερες μετοχές στη χώρα.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 112,41 ανά ευρώ στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο από 112,51 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όταν αναρριχήθηκε στα 111,73, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 29 Οκτωβρίου. Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 81,74 ανά δολάριο από 81,69. Το δολάριο αγοράστηκε στο 1,3750 ανά ευρώ από 1,3773, μετά την ανατίμησή του στο 1,3737, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Οκτωβρίου.

Το χαμηλότερο ποσόν μετρητών που πρέπει να καταθέσουν οι διαπραγματευτές όταν δανείζονται από χρηματιστές για τη συναλλαγή συμβολαίων ασημιού θα αυξηθεί στα 6.500 δολ. ανά συμβόλαιο από 5.000 δολ. για τα μέλη του χρηματιστηρίου, δήλωσε ο Μάϊκλ Σορ, ένας από τους εκπροσώπους του χρηματιστηρίου του Σικάγου.

Το δολάριο της Ταϊβάν σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα καθώς οι ξένοι επενδυτές πλήρωσαν 315 εκατ. δολ. περισσότερα για αγορά μετοχών της νήσου, από αυτές που πούλησαν τις δύο τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα την άνοδο του Taiex Index στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008.

Το νόμισμα της χώρας κινήθηκε ανοδικά ακόμη και μετά την χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα περιορίσει την κατοχή κρατικού ελλείμματος από ξένους καθώς αγωνίζεται να περιορίσει τις εισροές από το εξωτερικό.

Το δολάριο της Ταϊβάν σημείωσε άνοδο 1,6% φθάνοντας στα 30,153 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος του νομίσματος από τον Ιανουάριο του 2000. Το δολ. της Ταϊβάν αυξήθηκε στα 30,04 στις 5 Νοεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008.

Το μπατ της Ταϊλάνδης περιόρισε το ράλι των επτά ημερών εν μέσω ανησυχιών ότι η χώρα θα ανακοινώσει και νέα μέτρα για να αναχαιτίσει την άνοδο του νομίσματός τους, μετά την ανακοίνωση της Ταϊβάν ότι ενδέχεται να απαγορεύσει τις ξένες επενδύσεις.

Το μπατ υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 29,56 ανά δολάριο ΗΠΑ μετά την άνοδό του στα 29,46, τα υψηλότερα επίπεδα από το 1997.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα